Tjøme kommune
Postadresse: , 3145 Tjøme
Besøksadresse: Rødsgt. 36, 3145
Telefon: 33 06 78 35
Kontaktperson:Vigdis Martin, 33402130, vigdis.martin@notteroy.kommune.no
Filmspråk - Kunst & Kommunikasjon
Produksjonsliste
Program

Filmspråk - Kunst & Kommunikasjon

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Velkommen til en underholdende, krevende og inspirerende dag!

“Filmspråk – Kunst & Kommunikasjon” er et innholdsrikt dag som vil gi elevene et realistisk og morsomt inntrykk av hvordan det faktisk er å jobbe i filmindustrien, og hvordan kunsten skapes.

Dagen gir en førstehåndsopplevelse av hvor mye planlegging og kunstferdighet som trengs for å lage en meningsfylt sammenstilling av levende bilder – populært kalt film.

Dessuten tar vi for oss hvordan film kan påvirke våre følelsesmessige reaksjoner, ergo den manipulasjonen som alltid er målet med en slik produksjon. Vi bruker våre til sammen over 25 år med erfaring fra visuelle media og deler med oss av den kunnskapen. Både individer og grupper vil få utfordringer, og vi har positiv erfaring med at elever kan mye mer om emnet filmspråk enn de selv er klar over – de er jo faktiske allerede habile ‘lesere’!

Lærerveiledning

Vårt utgangspunkt er at ingenting vi er eksponert for er tilfeldig og det er vi tjent med å være klar over – fordi det gjør oss litt klokere, men også fordi det øker gleden vi får fra kunsten. Nettopp derfor har kurset noe å tilby alle som ser film, TV, musikkvideo, reklame, video på internett og spiller videospill - ikke bare dem som ønsker å lage slikt selv.

Vi bruker gruppediskusjoner rundt filmgenre som utgangspunkt, og snakker deretter om visuelle knep og virkemidler ved hjelp av praktiske eksempler. Her pleier vi å ha en del fine aha-øyeblikk!

Klassen deles så opp i grupper som får i oppdrag å lage en 20 sekunders møtesekvens, uten dialog, lyd eller klipping. De skal skrive manus, ta seg av kostyme og sminke, regissere/tegne storyboard, spille karakterer, filme, finne passende steder å spille inn og skaffe rekvisitter.

Alt dette i et veldig tettpakket tidsskjema der alle tildeles klart definerte ansvarsområder. Vi har laget et enkelt regelverk elevene må forholde seg til for at alt skal bli rettferdig, og har lagt inn et lett konkurranseelement for å øke ambisjonsnivået litt.

Dagens høydepunkt er å se filmene sammen – og gjette hvilken genre de tilhører!

Til slutt sammenligner vi med et eksempel fra en storbudsjettsfilm for å se på de virkemidlene de tar i bruk – og ser på hva de har til felles med våre produksjoner. Overraskende mye vanligvis...

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Nøtterøy kommune
  • I samarbeid med: Nina Grove hansen og Adam Bartley. Prosjektet er støttet med midler fra Film&Kino.
  • Idé/opplegg: Nina Grove Hansen og Adam Bartley.

Om kunstner / utøver / gruppe

Nina Grove Hansen jobber til daglig som dramaturg, manuskonsulent og redaktør i filmindustrien og bokbransjen. Hun har en Master i Film & Tv Drama fra Goldsmith’s College i London, og mange år bak seg innenfor produksjon av musikkvideo og reklame, i tillegg til manusutviklingsarbeide for diverse produsenter, forfattere og regissører. Blant disse finner vi Peter Howitt (som regisserte ”Sliding Doors”), Oscar-vinnende produsent Richard Johns, og selskaper som Momentum pictures. Nina har jobbet på prosjekter for Mariah Carey, Madonna, Kylie, Robbie Williams og Beyonce for å nevne noen, dessuten på reklamefilm for H&M, Levis’, L’Oreal, Nike og mange flere.

Adam Bartley er utdannet ved en av Europas viktigste kunstinstitusjoner, Central St Martins School of Art and Design i London, men har fokusert sitt arbeid over de seneste 15 årene mot filmbransjen, der han har jobbet som scenograf, rekvisitør og etter hvert regissør. Han har blant annet laget prisvinnende musikkvideoer for band som Tom Vek og Ladytron, samt kortfilmer, tv-piloter og reklame.

Multimedia og vedlegg

Bilder

Skrekk
Foto: Nina Grove Hansen
Action
Foto: Nina Grove Hansen
Film
Trinn: 10 - 10
Praktisk informasjon
Kontaktperson utøver
Nina Grove Hansen, mobil; 41173608.
Programlengde
En hel skoledag
Maks publikumsantall
30
Arena / rom
Klasserom + fri ferdsel på skolens område under innspilling.
Er workshop
Ja
Workshop
Elevene må kunne ferdes rundt på skolen når de skal filme. Selvfølgelig slik at det ikke blir til sjenanse for andre.Det kreves at Nina og Adam kan omrokkere på timeplanen om nødvendig dvs at vi bestemmer lengden på økter og når vi tar pauser.
Annet utstyr
Skolen må stille med prosjektor. Nina og Adam har med seg kameraer og annet materiale.
Oppriggingstid
30 min.
Nedriggingstid
30 min.
Arrangører
Arrangert av:
Nøtterøy kommune